cep-telefonu-tamiri

Cep Telefonu Tamirinde Ve Kullanımında Dikkat Edilecekler Yorum Yap


Cep telefonu artık günlük yaşamın en önemli unsurlarından biri haline geldi. Peki, kullandığımız cep telefonları ile ilgili ne kadar bilgi sahibiyiz?

Cep telefonunun işletim sistemi nasıl güncellenir?

Cep telefonumuzu bir bilgisayar gibi düşünebiliriz. Cep telefonunda bulunan bütün sistemler içindeki yazılımlar sayesinde çalışır. Bu yazılımlar zaman içerisinde işlevini yitirebilir ve telefonda donma, kilitlenme ya da açılmama gibi arızalara sebep olabilir. Böyle durumlarda yazılımların güncellenmesi veya yükseltilmesi gerekli olabilir. Ancak internet ortamında bilinmeyen sitelerden indirilen güncellemeler cep telefonumuzun çökmesine sebep olabilir. Normalde bir cep telefonunun yazılım güncellemesi için bir bilgisayara veya üreticinin telefon için ürettiği kablolara ihtiyaç vardır.

Cep telefonumuzun şarjının uzun süre dayanması için neler yapabiliriz?

En önemli dikkat edilmesi gereken orijinal batarya ve şarj cihazı kullanmaktır. Cep telefonunu ilk kez şarja taktığınız zaman en az 10 saat şarjda durması gerekir. Ve telefon asla şarj cihazından çekilmemelidir. İkinci ve üçüncü kez şarj ederken de batarya tamamen bittikten sonra 5-6 saat civarında şarjda bekletmemiz gereklidir. Ayrıca, telefonlarımızda bulunan uygulamaları ne kadar fazla kullanırsak şarjımız o kadar çabuk azalır.

Cep telefonları hangi durumlarda garanti kapsamı dışında kalır?

Sıvı teması, yetkili olmayan noktalarda cep telefonu tamiri yaptırılması, orijinal olmayan parça montajı vb. durumlarda garanti kapsamı dışında kalır.

Cep telefonlarının belli bir ömrü var mı?

Cep telefonlarının ömrü genellikle 2 senedir. Ancak bu son kullanıcının cep telefonunu kullanışına ve telefonun kalitesine göre uzar veya kısalabilir. Kapaklı ve kızaklı cep telefonların daha sık bozulduğu görülmektedir. Bir de nemli coğrafyalarda cep telefonları daha çabuk bozulabilmektedirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir